Mijn oneindige TBR-stapel (#6)

Mijn oneindige TBR-stapel (#6)

Voor de maand januari hadden jullie gekozen: La Belle Sauvage (Het Boek van Stof #1). Inmiddels staat de recensie hiervan online (klik op de link hierboven).
Maar voor de maand februari ben ik weer op zoek naar een ander boek. Uit mijn bookjar heb ik weer vijf lootjes getrokken. De flapteksten van de boeken staan hieronder. Welk boek moet ik in februari sowieso lezen?


Wie zint op wraak – Bo Svernström

Afbeeldingsresultaat voor wie zint op wraak

In de buurt van Stockholm wordt in een schuur een naakte man gevonden, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macaberdere ontdekking: de man leeft nog.

Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar. Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson, die steeds als eerste over de zaak bericht. Het slachtoffer blijkt een berucht crimineel met veel vijanden. Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets veel gecompliceerders. Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges. Wie is nu het slachtoffer en wie de dader?


Speel met vuur – Tess Gerritsen

28104958

Julia Ansdell raakt in de greep van de Incendio-wals, een merkwaardig muziekstuk dat ze bij toeval ontdekt in een antiekwinkeltje in Rome. Als Julia de wals thuis in Boston voor de eerste keer speelt, heeft de muziek een onverklaarbaar angstaanjagend effect op haar dochtertje; ze lijkt wel behekst. Vastbesloten de oorsprong en het geheim van het muziekstuk te ontrafelen reist Julia naar Venetië. Daar raakt ze verstrikt in het web van een oppermachtige familie, die ver zal gaan om Julia in haar zoektocht tegen te werken. Heel ver…


Carve the Mark (Carve the Mark #1) – Veronica Roth

32661105

Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemlijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als een tiran over hun planeet Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is veel meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.
Wanneer Akos uit het naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbepalende keuze maken.


Sevenster (De laatste Wachter #1) – Alexandra Penrhyn Lowe

13614155

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.

Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van de Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien. En zij zien haar ook.


Het laatste licht – Jen Minkman

30807274

Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven.

Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat.

Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?


Nu is mijn vraag aan jullie: Welk boek moet ik in januari lezen en waarom? Of van welk boek willen jullie graag een recensie? Laat het me weten.

Eén gedachte over “ Mijn oneindige TBR-stapel (#6)

Geef een reactie