Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenpresentatie wil ze hun bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.
Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.Verhalen over draken hebben nooit echt mijn aandacht getrokken. Maar Pupil (Talon Saga #1) en Rebel (Talon Saga #2) hebben daar grote veranderen in gebracht. Julie Kagawa omschrijft zo mooi hoe de draken en deze wereld eruitzien, dat ik meteen een beeld voor mij heb. Bovendien heb ik het gevoel tijdens het lezen dat ik mij in deze wereld bevindt. Ook de afwisseling van spanning en actie met de liefde maakt dit verhaal uniek.

De cover laat een paarse drakenhuid zien. Deze draak is van grote invloed op de keuzes die Ember moet maken.

Elk hoofdstuk kruip je in de huid van een ander hoofdpersonage. Hierdoor leer je alle hoofdpersonages kennen. De overgangen in deze hoofdstukken zijn fantastisch, vaak gaat het verhaal verder waarbij je bij de andere personage gestopt bent.

Na het lezen van Pupil wist je dat Talon grote geheimen te verbergen heeft. Tevens dat Riley om deze redenen een rebel is geworden. In Rebel wordt een deel van het verleden van Riley bekent, waaronder ook geheimen van Talon. Door deze informatie begin je de keuzes van Riley beter te begrijpen.

Van de aanvallen van Talon en de Orde van St.-Joris volgen elkaar in vlot tempo op, dit vond ik soms wel heel snel achterelkaar, waardoor het ook weleens ongeloofwaardig overkwam. Ondanks deze kleine minpunt vind ik het een geweldig boek en ben nu al benieuwd naar Jager (Talon Saga #3)!


Titel: Rebel

Auteur: Julie Kagawa

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Harper Collins Young Adult

Bladzijdes: 416

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789402705201

Beoordeling: 4/5 sterren