Is je ziel te vangen in een tatoeage?

Leora leeft in een wereld zonder geheimen: alle ervaringen, mijlpalen en misstappen worden als tatoeages op je huid weergegeven, zichtbaar voor iedereen. Leora kan tatoeages ‘lezen’: ze voelt de verhalen en emoties erachter. Daar zit niet iedereen op te wachten.
Wanneer blijkt dat Leora’s vader niet was wie ze dacht dat hij was, komt haar hele leven – haar hele identiteit – op losse schroeven te staan.


Inkt is het eerste deel van een trilogie en ik kan niet wachten om het vervolg te lezen! Een verhaal over tatoeages en een geheim verleden trok meteen mijn aandacht. Maar let ook op die prachtige cover!

Na het lezen van de eerste paar hoofdstukken zat ik al meteen in het verhaal. Door de simpele schrijfwijze en de korte hoofdstukken vlieg je door het boek heen. Een groot pluspunt is het gedetailleerd beschrijven van de tatoeages. Daardoor heb je als lezer meteen een beeld voor je. Ook hebben alle tatoeages een betekenis, wat het verhaal erachter vaak interessant maakt.

Ook zijn er een aantal sprookjes prachtig verwerkt in het verhaal. Vaak hebben ze een kleine twist gekregen, maar zijn ook belangrijk voor het verloop van het verhaal.

Veel elementen uit het verhaal staan weergegeven op de cover. Deze hebben allemaal een eigen betekenis. Na het lezen van het boek zul je de cover veel beter begrijpen.

Ook bestaan er blanco’s (mensen zonder tatoeages). Deze spelen een belangrijke rol in het verhaal, maar mensen denken dat ze gevaarlijk zijn. Tevens zijn er mensen die vinden dat ze niet slecht zijn. Leora weet niet hoe ze hierover moet denken. Maar maken deze blanco’s ook onderdeel uit van het leven en verleden van Leora?

Wat ik wel mis zijn de goed uitgediepte personages. De meeste personages zijn oppervlakkig geschreven, waardoor je soms niet goed in deze personages kan verplaatsen. Ook mist het verhaal soms diepte.

Het einde heeft een plottwist. Deze was onverwachts. Maar gaf het boek wel een geweldige impuls. Die had het op dat moment ook nodig. Tevens merkte je tijdens het lezen, dat je naar een bepaal punt aan het toe lezen was.

Een mooi geschreven verhaal met een prachtige cover en een uniek verhaal!


Titel: Inkt

Auteur: Alice Broadway

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Young & Awesome

Bladzijdes: 264

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789025872922

Beoordeling: 4/5 sterren