Afgelopen woensdag ontving ik de Juli box en de Special box van Boox. Van de Special box wist ik al welk boek erin zat. De boeken uit de Juli box waren een verrassing.


Special Box

Als eerste heb ik de Special box geopend. De boekenleggers kwam ik als eerste tegen. Deze waren zoals altijd weer bijzonder en mooi gemaakt. De andere goodies uit deze boek vind ik persoonlijk wat minder. Er zat een spiegeltje in met een eenhoorn op de achterkant afgebeeld. Tevens zat er confetti in, deze maakte de box nog wel kleurrijk, maar vindt dit niet bijzonder.

Het boek wat erin zat, was Brave New Love. Deze is geschreven door 10 schrijvers. Als verrassing is hij door 7 auteurs gesigneerd! Ben zeer benieuwd naar dit boek.

Achterkant:
Durf jij jezelf te zijn?

Wat als je de krachten van het vuur kunt beheersen, maar wordt gepest omdat je op hetzelfde geslacht valt? Wat als je juist door je handicap een bovennatuurlijke gave hebt? En wat als de enige manier om jezelf te zijn betekent dat je in opstand moet komen tegen alles wat je hebt geleerd?

In de bundel Brave New Love laten negen Nederlandse YA-auteurs met hun verhalen zien dat diversiteit belangrijk is. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je daardoor een vleugje magie in je leven kunt toelaten.

(Volgens mij staat er een fout op de achterkant, aangezien ze hier hebben over negen auteurs, maar het zijn er tien)


Juli Box

Voor de Juli box heb ik gekozen voor de genres: Young Adult en Thriller. Van te voren wist ik niet welke boeken ik in deze box kon verwachten. Maar het resulteerde in twee boeken die ik normaal niet zou kopen, maar wel erg interessant lijken.

De goodies in deze box zijn geweldig! Als eerst de dromenvanger. Moet je kijken hoe mooi hij is! (Hij hangt al op mijn kamer!) Daarnaast zaten er onderzetters in de vorm van een vinyl plaat in. Zo leuk bedacht. Helaas zijn het maar drie stuks, misschien dat ik ze toch als decoratie ga gebruiken. Daarnaast zaten er de twee boekenleggers in die ook al in de Special box zaten.

Over het algemeen vind ik de box deze maand zeer geslaagd. Twee interessante boeken en leuke goodies!

Vlak voordat ik stierf → achterkant:
Het was maar een klein stukje ijs. Gewoon wat botte pech. Maar het was genoeg om Kath Redway, die met haar auto zo het meer van het prachtige Dartmoor National Park in draaide, bijna te doen verongelukken. Als door een wonder komt ze met de schrik, en een paar blauwe plekken, vrij. Ondanks haar geheugenverlies en de shock waarin ze verkeert is Kath blij dat ze weer terug is in de afgelegen boerderij waar ze woont met haar knappe man Adam en haar verlegen, maar zeer intelligente dochter Lydia. Ze leeft! Haar gezin is echter verre van opgelucht. Haar man gedraagt zich koeltjes tegen haar, of ronduit boos. Haar dagdromende dochter begint vreemde taal uit te slaan, en houdt niet op over een ‘man op de hei’. Wanneer ze steeds meer gefragmenteerde maar ijzingwekkende herinneringen terugkrijgt, realiseert Kath zich dat haar ‘ongeluk’ helemaal geen ongeluk was. Met dat besef stort ze in en vervalt haar leven tot een duistere wereld van angst en dreiging.

Ver van de boom → achterkant:
Wanneer de geadopteerde Grace op zoek gaat naar haar biologische moeder, ontdekt ze dat ze nog een jongere zus en een oudere broer heeft. Haar zus Maya lijkt het prima voor elkaar te hebben in haar adoptiegezin en wist zich altijd staande te houden als enige brunette in een roodharige familie. Haar broer Joaquin is opgegroeid in opvanghuizen en pleeggezinnen en is er al zijn hele leven op zoek naar een familie die hem wil hebben. Alle drie worstelen ze met de vraag: wat bepaalt wie je bent? En wat betekent een familieband, in welke vorm dan ook?