The Vampire Diaries is het verhaal van Stefan en Damon, twee broers, die ten tijde van de Italiaanse renaissance verliefd waren op dezelfde vrouw. Ze vonden de dood in een zwaardduel, maar ontwaakten daarna als vampiers. Eeuwenlang bestreden ze elkaar. Nu zijn ze opnieuw verliefd op hetzelfde meisje, deze keer op het aantrekkelijke tienermeisje Elena, van Robert E. Lee High School. Is Elena sterk genoeg om zich staande te houden in hun allesvernietigende vete?


Hoewel het alweer een tijd geleden is dat ik de tv-serie heb gezien, werd het nu tijd om de boeken te gaan lezen. Vanaf de eerste pagina is het verhaal in de boeken anders dan de tv-serie. Zo zijn er een aantal verschillen. De karakters zien er anders uit en er bestaan andere karakters in het boek. Tevens is de verhaallijn in het boek anders dan de tv-serie.

Door de simpele schrijfstijl en de niet al te lange hoofdstukken, vlieg je zo door het boek heen. Ook omdat je al achtergrondinformatie door de tv-serie hebt. De hoofdpersonen zijn minder goed uitgediept. Misschien dat deze nog worden uitgediept in de volgende delen. De spanning in het boek was matig en soms voorspelbaar.

Desondanks was het plezierig om weer in deze wereld te zitten. Hopelijk worden volgende delen beter en misschien moet ik de tv-serie maar weer eens gaan kijken.


Titel: Ontwaken & De strijd

Auteur: L.J. Smith

Genre: Young Adult

Uitgeverij: De Boekerij

Bladzijdes: 352

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022554531

Beoordeling: 3/5 sterren