Een jonge vrouw wordt wakker in een koude, donkere kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, of door wie ze is ontvoerd. En dat is pas het begin van haar nachtmerrie.

In de buurt wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden. Ze is nooit opgegeven als vermist, en haar familie heeft zelfs gewoon sms’jes van haar ontvangen. Iemand heeft zich de afgelopen tijd voor haar uitgegeven.

Inspecteur Helen Grace weet dat ze de dader zo snel mogelijk moet vinden. Die is niet alleen gestoord, maar ook slim en vindingrijk. Maar zodra Helen probeert uit te vinden wat de motivatie van de moordenaar is, start een bijna onmogelijke race tegen de klok…


In het team van Helen Grace hebben veranderingen plaatsgevonden. Door nieuwe personages moest ik eerst wennen aan het verhaal. Naarmate je verder in het boek kwam begon alles meer op zijn plaats te vallen en leer je de nieuwe personages veel beter kennen. Ook gaat het leven van Helen door en begin je haar acties te begrijpen.

Door de korte hoofdstukken waarin wordt afgewisseld tussen de inspecteurs, slachtoffers en dader lees je vlot door het boek heen en heb je hem in mum van tijd uit. Deze afwisseling geeft spanning, waardoor je alle puzzelstukjes op zijn plaats probeert te leggen.

M.J. Arlidge kan de personages geweldig laten groeien. Dat maakt deze serie ook zo geweldig naast alle actie en spanning. Tevens worden de boeken steeds beter en minder voorspelbaar.

Ben nu al benieuwd naar de volgende delen! Kan niet wachten om ze te lezen.


Titel: Pluk een roos

Auteur: M.J. Arlidge

Genre: Thriller

Uitgeverij: De Boekerij

Bladzijdes: 397

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022579879

Beoordeling: 4/5 sterren