Mijn oneindige TBR-stapel (#3)

Mijn oneindige TBR-stapel (#3)

Voor de maand oktober was er geen duidelijke winnaar. Hierdoor heb ik zelf besloten om Het spoor terug te gaan lezen, aangezien de boeken van Tess Gerritsen al een hele tijd op mijn stapel liggen (en natuurlijk omdat haar boeken echt geweldig zijn!). Voor de maand november heb ik weer een aantal boeken getrokken uit mijn bookjar. Dus uit de onderstaande boeken mogen jullie kiezen. Welk boek moet ik in november sowieso lezen?


  1. Het programma (The Program #1) – Suzanne Young25119464
    Sloane denkt wel twee keer na voordat ze in het openbaar begint te huilen. Sinds zelfdoding is uitgegroeid tot een internationale epidemie, zou een huilbui haar in het Programma kunnen doen belanden, de enige bewezen behandelingsmethode. Ze heeft al een broer verloren, dus Sloane weet zeker dat haar ouders er alles aan zullen doen om haar in leven te houden. Ze weet ook dat iedereen die het Programma heeft gevolgd terugkeert met een schone lei: hun depressies zijn verleden tijd, maar hetzelfde geldt voor hun herinneringen.
    Omdat ze zowel thuis als op school constant onder toezicht staat, zorgt Sloane dat ze zo min mogelijk opvalt en verbergt ze haar gevoelens zo goed mogelijk. De enige bij wie Sloane zichzelf kan zijn, is James. Hij heeft beloofd om ervoor te zorgen dat ze geen van beiden in het Programma terechtkomen en Sloane weet dat de liefde tussen hen sterk genoeg is om allerlei tegenslagen te weerstaan. Maar ondanks de beloftes die ze elkaar maken, wordt het steeds moeilijker om de waarheid te verbergen. Ze worden alle twee steeds zwakker, depressie ligt op de loer. En het Programma zit hun op de hielen…
  2. Het meisje in het ijs (Detective Erika Foster #1) – Robert BryndzaHet meisje in het ijs
    Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man erbij om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.
  3. BZRK (BZRK #1) – Michael Grant16054462
    Charles en Benjamin Armstrong streven maar één doel na: een perfecte wereld zonder wreedheden. Het begin van een ware utopie ligt in hun handen. Maar de manier waarop ze dit ogenschijnlijk nobele plan tot uitvoering brengen, is angstaanjagend. Met microscopisch kleine robotjes – nanobots – manipuleren de Armstrongs de hersenen van alle mensen, zodat de wereld als één brein zal functioneren. Iedereen zal zijn vrije wil verliezen en alles zal in handen liggen van de twee broers. De guerrillagroep BZRK weet waar Charles en Benjamin mee bezig zijn en wil voorkomen dat hun utopie werkelijkheid wordt. BZRK vecht voor het recht om fouten te maken, het recht om menselijk te zijn. Met biologische bots gaan zij de strijd met de nanobots van de Armstrongs aan en proberen zo de mensheid te redden. Maar wat als waanzin overwint?
  4. Onder het mes – Tess Gerritsen34405630
    Het gebeurt niet elke dag dat er een collega voor je ligt op de operatietafel, dus is anesthesist Kate Chesne onwillekeurig nóg zorgvuldiger dan anders. Niet dat ze zich zorgen maakt; Ellen O’Brien is jong en gezond, en de ingreep is niet gevaarlijk. Ze is dan ook verbijsterd wanneer Ellen tijdens de operatie overlijdt en zijzelf wordt beschuldigd van nalatigheid. Ze weet zeker dat ze geen fouten heeft gemaakt – wat is er dan wél gebeurd?David Ransom verdient al jaren zijn geld met het voor het gerecht slepen van artsen die medische fouten hebben gemaakt. De zaak van Kate Chesne is simpel: alle bewijs is tegen haar. Als Kate hem persoonlijk probeert te overtuigen van haar onschuld, is hij dan ook niet onder de indruk.Maar dan valt er een tweede dode, en een derde… 
  5. Dit is allemaal waar – Lygia Day Peñaflor40225562
    Vier tieners raken bevriend met hun favoriete auteur. Na een tijdje ontdekken ze dat zij hun grootste geheimen heeft verwerkt in haar nieuwe boek. Met grote gevolgen…
    Waar ligt de grens tussen feit en fictie, tussen misbruik en inspiratie? Heeft auteur Fatima iets verschrikkelijks gedaan of juist iets heel moois? Lees en oordeel zelf.

Nu is mijn vraag aan jullie: Welk boek moet ik in november lezen en waarom? Of van welk boek willen jullie graag een recensie? Laat het me weten.

3 gedachten over “Mijn oneindige TBR-stapel (#3)

Geef een reactie