De laatste maanden waren druk en stressvol voor zowel Lynn als Stephan. Door deze drukte hebben ze minder aandacht aan elkaar kunnen besteden en hebben ze ruzies niet kunnen uitpraten. Terwijl ze normaal altijd alles met elkaar konden delen en uitpraten.

In de periode van de drukke maanden is er bij Lynn iets voorgevallen. Daarbij hoopt Lynn dat Stephan er nooit achter zou komen, anders kan hun relatie op de klippen lopen. Zonder dat Lynn het weet, is Stephan er wel achter gekomen. Hij knaagt aan hem, maar hij wil niet als eerste over het onderwerp beginnen. Tegelijkertijd weet Lynn dat ze het aan Stephan moet vertellen, maar ze weet niet wanneer en hoe ze erover moet beginnen. Waardoor er een steeds grotere afstand tussen Lynn en Stephan ontstaat.

Op de dag dat ze 5 jaar zijn getrouwd, loopt alles beter dan de maanden voorheen. Stephan geeft Lynn meer aandacht en Lynn denkt dat alles goed gaat komen. Totdat Stephan laat merken dat hij meer weet over het geheim van Lynn. Hij probeert Lynn aan te sporen om er meer over te vertellen, maar Lynn blijft zwijgen.

In de dagen erna komen Lynns ouders over naar Ierland. Vanaf het eerste moment hebben ze in de gaten dat er iets speelt tussen Lynn en Stephan. Lynns moeder spoort Lynn aan om er met Stephan over te gaan praten. Is het huwelijk nog te redden?

“Op dit moment stonden we zelfs dichter bij elkaar dan een jaar geleden. Als een boom die, ondanks de regen, wind en sneeuw en wellicht zelfs zwaardere elementen, er toch een jaarring bij had gekregen.”

Emma Anna, Wintertranen

Wintertranen is een vervolg van het ontzettend mooie verhaal Mijn hele leven lang. Het gaat verder een jaar na de epiloog.

In eerste instantie springt de cover in het oog door gebruikte kleuren. De titel en de sneeuwvlokken geven aan dat Wintertranen zich afspeelt tijdens de wintermaanden. Ook geeft de titel aan dat het niet alleen maar vrolijkheid met zich meebrengt.

Emma Anna heeft een kenmerkende en bijzondere schrijfstijl. Je merkt dit door de formulering, de opgebouwde setting en de perfect bedachte personages. Dit allemaal past perfect bij elkaar, waardoor je met veel plezier Wintertranen blijft lezen.

Wintertranen begint met Lynns geheim, die beide beide personages kwetst. Als lezer krijg je wel een indruk wat Lynns geheim moet zijn, maar je weet wat er allemaal tijdens dat moment is gebeurd. Hierdoor blijf je maar lezen, aangezien je wel wilt weten wat er nu precies heeft gespeeld.

Door dit geheim komen diverse emoties bij zowel Lynn als Stephan los. Deze emoties zijn heel normaal en ook is niet iedereen perfect. Hierdoor komen Lynn en Stephan realistisch over. Mede doordat Stephan ook onzekerheden heeft en Lynn niet een populair meisje is geweest. Want vaak komen populaire vrouwen en extreem zelfverzekerde mannen voor in verhalen.

Wintertranen is het heerlijke vervolg op Mijn hele leven lang. De personages zijn weer geweldig, de setting is uitstekend gekozen en de schrijfstijl was weer om van te smullen!


Titel: Wintertranen

Auteur: Emma Anna

Genre: New Adult

Uitgeverij: Brave New Books

Bladzijdes: 121

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789402185799

Beoordeling: 4/5 sterren