Mijn oneindige TBR-stapel #10

Mijn oneindige TBR-stapel #10

Op het moment dat de laatste woorden van een boek door mijn gedachten heen vliegen, komt ook het besef dat ik weer een nieuw boek moet uit-kiezen. Mede door de grote hoeveelheid ongelezen boeken in mijn boekenkast, vind ik het soms lastig om het juiste boek te kiezen. Dus daarbij heb ik jullie hulp nodig!

De maand juni staat voor mij in het teken van de Nederlandse auteur. Hierdoor heb ik vier boeken geschreven door Nederlandse auteurs gekozen, maar welk boek moet ik in juni lezen?!


De Orde van de Poortwachters (Initiatie #1) – Oli Veyn

36614263

Nadat Nido in aanraking komt met de geheime Orde van de Poortwachters wordt ze gedwongen hun wrede opleidingsprogramma te volgen om te worden opgeleid tot poortwachter. Ze moet vechten om de meedogenloze beproevingen onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven. Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding, raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervangen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens.


De executie – Daniëlle Bakhuis

45152683

Het is 2048. Het Collectief is aan de macht. Om het land staat een Muur en de levens van alle inwoners zien er hetzelfde uit. Ze dragen dezelfde kleding, wonen in dezelfde huizen en eten iedere avond dezelfde maaltijd. Dat maakt iedereen gelijk, en het leven zorgeloos en voorspelbaar. Maar wie een misstap begaat, wordt keihard afgestraft.

Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren hangend in kooien boven een onpeilbare diepte terechtgesteld. Tijdens een spectaculaire show die live op televisie wordt uitgezonden, krijgen vijf tieners nog één kans om zichzelf te redden. Bij vier van hen zullen de bodems onder hun kooien worden weggeklapt. Het Collectief beslist wie er overblijft. Welkom bij De executie. Deze aflevering wil je niet missen!


54 minuten – Marieke Nijkamp

42947445

10:00 De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester.
10:02 De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.
10:00 De auladeuren gaan niet open.
10:05 Iemand begint te schieten.

Paniek barst los in de aula van Opportunity High School wanneer een leerling begint te schieten en de andere leerlingen tot hun afgrijzen ontdekken dat ze als ratten in de val zitten.
Maar sommige van hen hebben nóg meer redenen om bang te zijn voor de schutter…


Typewriter – Lotte van den Noort

42394855

In New Orleans is er in 1930 een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad. Abbigail heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo. Zij zijn de laatst overgebleven strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met vermommingen en gevaarlijke missies, waarnaast ze haar grote geheim moet bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Dit alles doet ze in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins.

Wanneer het bestuur van de stad de verzetsstrijders op de hielen zit, besluit de leider van Monte Carlo de schuilplaats om te bouwen tot een groots casino. Alles lijkt volgens plan te gaan, tot er duistere geheimen aan het licht komen. Lukt het Abbigail om haar geliefde stad weer veilig te maken? En waarom ziet Jae er opeens zo irritant aantrekkelijk uit, gebogen over zijn nieuwe typemachine?


Welk boek moet ik in juni lezen en waarom? Of van welk boek willen jullie graag een recensie? Laat het me weten.

Geef een reactie